Igra je proces koji podstiče kreativnost, kako deteta, tako i odrasle osobe.

Ukoliko se igre „oblikuju“ u precizne i svrsishodne okvire, one mogu itekako delovati na timski duh, poverenje unutar samog tima, bolju komunikaciju, bolje razumevanje afiniteta drugih članova tima. Toliko je prednosti, da se samo od sebe nameće pitanje, zašto ih ne koristimo sada i odmah, u svakodnevnom radu?

Možda robujemo stereotipima da su igre za decu?

Nismo svesni još uvek koliko su igre vredne za jačanje tima?

Svrha ovog članka je da ukažemo na to i pozovemo vas da počnete da se igrate, na poslu sa timom, i tako svaki provedeni dan na poslu učinite vrednim dolaska, kako za sebe tako i za svoj tim.

Naravno, timske igre treba da imaju strukturu i željeni ishod. Igrati se, samo radi zabave, može biti korisno za opuštanje, ali dovodi se u pitanje koliko se ona zaista može iskoristiti u poslovnom kontekstu.

Sa druge strane, kada imamo dobro osmišljenu timsku igru, sa jasnom strukturom i pravilima i jasno definisanim ishodom, igra postaje pravi „super lepak“ za povezivanje članova tima.

U prošlom blogu smo pisali o slikama, i kako jedna slika može reći više od 1000 reči.

Po analogiji sa tim, dobro osmišljena igra sa jasnim ishodom može da nam kaže više od 1000 slika!

Zašto je to tako? Zato što nam igra daje dubinu, bavi se suštinom i na jedan sjajan način „osvešćava probleme“ kojih članovi tima možda nisu ni svesni.

Kroz igru, članovi tima, „proživljavaju“ stvaran poslovni problem u jednom sigurnom okruženju, gde je greška dozvoljena i gde se iz greške uči. Možda možemo snagu timske igre opisati kao snagu jedne basne. Iako su basne priče o životinjama, koje nas izmeštaju u neki drugi, nadrealan svet, pouka je veoma realna i može se preslikati na ljudsko ponašanje u svakom pogledu.

Tako nas i igre izmeštaju u neki drugi svet, bavimo se naizgled imaginarnim stvarima, ali pouke su itekako realne i mogu se primeniti na svako poslovno okruženje.

Ko još uvek razmišlja kako igre mogu uticati na tim i unapređenje poslovanja, može pročitati naš MYWV članak i uveriti se u snagu timske igre.

Leave a comment

twelve − one =

Copyright @ 2019 Coaching Expert Team